Bereidingstijd
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 minuten.
Kcal per portie
Dit recept bevat 562kcal per portie
Ingrediënten
De ingrediënten die nodig zijn voor bulgur met groenten, zijn:
- 270 gram tomaten
- 75 gram bulgur
- 200 milliliter groentebouillon
- 200 gram snijbiet
- 160 milliliter sojamelk
- 110 gram roomkaas (mager)
- 25 gram ui (ongeveer ¼ van een middelgrote ui)
- 1 handvol bieslook
- Peter, zout
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui(en) fijn en fruit ze met olie in een pan glazig.
- De bouillon aan de kook brengen en de bulgur toevoegen en 20 minuten afgedekt op lage temperatuur laten sudderen.
- Maak de snijbieten schoon en snijd vervolgens in dunne reepjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verwarm de snijbiet, tomaten en sojamelk in een steelpan en laat afgedekt koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de bieslook fijn en meng met de roomkaas en serveer naast de groenten samen met de bulgur.