Bereidingstijd
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 50 minuten
Ingrediënten
De ingrediënten die nodig zijn voor bloemkool nuggets zijn:
- 450 gram bloemkoolroosjes
- 60 milliliter mayonaise (vegan variant mogelijk)
- 3 eetlepels bruin rijstmeel (ander glutenvrij meel mogelijk)
- 1 eetlepel voedingsgist vlokken
- Zout naar smaak
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze apart.
- Voeg de bloemkoolroosjes samen met de mayonaise in een kom. Zorg dat alle bloedkoolroosjes bedekt zijn met een laagje mayonaise.
- Meng in een kom de volgende ingrediënten: rijstmeel, gistvlokken, uienpoeder, Italiaanse kruiden, kurkuma, knoflookpoeder, paprikapoeder en meng alles goed.
- Haal de bloemkoolroosjes door de droge ingrediënten en plaats op de bakplaat.
- Bak 30 minuten in de oven. Draai halverwege de bloemkoolroosjes om.
- Serveer de bloemkoolroosjes warm met een saus naar keuze.