Bereidingstijd
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 40 minuten.

Kcal per portie
Dit recept bevat 597kcal per portie

Ingrediënten
De ingrediënten die nodig zijn voor deze aardappel-yoghurt gerecht, zijn:

  • 325 gram aardappelen
  • 135 gram sjalotten
  • 15 gram boter
  • 165 milliliter magere melk
  • 55 milliliter roomkaas met kruiden
  • 300 gram magere yoghurt (0,1% vet)
  • Zout, peper, nootmuskaat, peterselie
  • Optioneel: lente ui en knoflook

Bereidingswijze

  1. Was de aardappelen, kook ze 15 minuten, schil en snijd in dikke plakken.
  2. Pel de sjalot, hak fijn en kook hem zacht met de boter in een pan.
  3. Voeg de melk en de room toe en laat alles enkele minuten koken.
  4. De yoghurt erdoor roeren en verwarmen maar niet laten koken.
  5. Voeg de aardappelschijfjes toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
  6. Breng op smaak met de kruiden en serveer met verse peterselie.