Bereidingstijd
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 minuten.
Kcal per portie
Dit recept bevat 555kcal per portie
Ingrediënten
De ingrediënten die nodig zijn voor kalkoen pitabroodjes, zijn:
- 60 gram kalkoenschnitzel
- 5 gram olijfolie
- een snufje chilivlokken
- 1 een paar takjes tijm
- 1 paar takjes rozemarijn
- 2 pitabroodjes
- 25 gram ui (ongeveer ¼ van een middelgrote ui)
- 45 gram komkommer
- 45 gram tomaten
- 15 gram kaas, light (17% absoluut vet)
- 45 gram magere yoghurt (0,1% vet)
- 25 gram zure room
- een teentje knoflook
- Peper, zout
Bereidingswijze
- Was en dep de kalkoen droog en snijd in dunne reepjes.
- Meng olijfolie, zout, peper, chili, tijm en rozemarijn.
- Marineer het vlees hierin gedurende 30 minuten.
- Bak de pita volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de groenten en de kaas in kleine stukjes.
- Bak de kalkoen in een pan zonder toevoeging van olie goudbruin.
- Meng yoghurt, zure room en uitgeperste knoflook. Breng alles op smaak met zout en peper.
- Vul pitabroodjes met vlees, kaas en groenten.
- Serveer met yoghurtsaus.