Bereidingstijd
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 50 minuten

Ingrediënten
De ingrediënten die nodig zijn voor bloemkool nuggets zijn:

  • 450 gram bloemkoolroosjes
  • 60 milliliter mayonaise (vegan variant mogelijk)
  • 3 eetlepels bruin rijstmeel (ander glutenvrij meel mogelijk)
  • 1 eetlepel voedingsgist vlokken
  • Zout naar smaak
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze apart.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes samen met de mayonaise in een kom. Zorg dat alle bloedkoolroosjes bedekt zijn met een laagje mayonaise.
  4. Meng in een kom de volgende ingrediënten: rijstmeel, gistvlokken, uienpoeder, Italiaanse kruiden, kurkuma, knoflookpoeder, paprikapoeder en meng alles goed.
  5. Haal de bloemkoolroosjes door de droge ingrediënten en plaats op de bakplaat.
  6. Bak 30 minuten in de oven. Draai halverwege de bloemkoolroosjes om.
  7. Serveer de bloemkoolroosjes warm met een saus naar keuze.