Bereidingstijd
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 minuten.
Kcal per portie
Dit recept bevat 595kcal per portie
Ingrediënten
De ingrediënten die nodig zijn voor dit groentegerecht, zijn:
- 65 gram zalm
- 120 gram pasta naar keuze (glutenvrije pasta of rijst mogelijk)
- 130 gram tomaten
- 30 gram ui
- 15 gram geraspte kaas, light
- Zout, peper, mosterdzaad, Provençaalse kruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kruid de zalm met peper en zout en voeg wat mosterd toe.
- Snijd de tomaten en ui in blokjes. Bak de ui krokant in hete olie en voeg daarna bij de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de vis in een ovenschaal en voeg de tomaten/uien toe.
- Bestrooi met gemengde kruiden en kaas. Bak vervolgens een half uur in de oven.
- Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar en serveer samen met de gebakken vis en groenten.
Tip: groente kunnen naar smaak worden toegevoegd. Bijvoorbeeld broccoli, bloemkool of wortelen. Kook de groente (net niet) beetgaar en voeg deze de laatste 10 minuten aan de ovenschaal met zalm toe.