Bereidingstijd
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 40 minuten.
Kcal per portie
Dit recept bevat 597kcal per portie
Ingrediënten
De ingrediënten die nodig zijn voor deze aardappel-yoghurt gerecht, zijn:
- 325 gram aardappelen
- 135 gram sjalotten
- 15 gram boter
- 165 milliliter magere melk
- 55 milliliter roomkaas met kruiden
- 300 gram magere yoghurt (0,1% vet)
- Zout, peper, nootmuskaat, peterselie
- Optioneel: lente ui en knoflook
Bereidingswijze
- Was de aardappelen, kook ze 15 minuten, schil en snijd in dikke plakken.
- Pel de sjalot, hak fijn en kook hem zacht met de boter in een pan.
- Voeg de melk en de room toe en laat alles enkele minuten koken.
- De yoghurt erdoor roeren en verwarmen maar niet laten koken.
- Voeg de aardappelschijfjes toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
- Breng op smaak met de kruiden en serveer met verse peterselie.