Bereidingstijd
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten.
Kcal per portie
Dit recept bevat 562kcal per portie
Ingrediënten
De ingrediënten die nodig zijn voor de pittige rijstsalade, zijn:
- 70 gram rijst
- 1 middelgroot/groot ei
- 190 gram magere yoghurt (0,1% vet)
- 5 gram bouillonpoeder
- 1 teentje knoflook
- 75 gram prei
- 35 gram selderijstengels
- een chilipeper
- 50 gram maïs, uit blik
- 105 gram champignons
- 40 gram feta kaas
- Peper, zout, komijn, kerriepoeder
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Kook de eieren hardgekookt en pel ze daarna.
- Meng de yoghurt met zout, peper, komijn, bouillonpoeder en kerriepoeder.
- Pers een teentje knoflook en voeg toe aan de yoghurt.
- Maak de prei en selderij schoon en snijd in dunne plakjes.
- Snijd de chili in dunne reepjes.
- Laat het blikje maïs uitlekken.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
- Snijd de eieren en feta in blokjes.
- Combineer alle ingrediënten in een kom en meng. Laat het geheel 2 uur intrekken voor het serveren.