Voedselallergie of voedselintolerantie test?

Heb jij last van chronische klachten en heb je het vermoeden dat deze veroorzaakt worden door voeding? Met onze voedselallergie IgG test, de ImuPro test, kom je erachter of jouw klachten veroorzaakt worden door een laaggradige ontsteking en een lekkende darmwand.

  • Diarree

  • Niet naar toilet kunnen
  • Een opgeblazen gevoel
  • Buikpijn en buikkrampen

  • Vermoeidheid

  • Eczeem, psoriasis of acné
  • Overgewicht

Voedselintolerantietest
  • Inclusief gratis coaching

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Geen verwijzing van arts nodig
  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Inclusief gratis coaching

  • Wetenschappelijk onderbouwd

  • Geen verwijzing van arts nodig

  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis

ImuPro Basic

Voedselallergie IgG test 90 voedingsmiddelen
  • Test op 90 voedingsmiddelen

  • Persoonlijke resultaten
  • Persoonlijke voedingsgids
  • Gratis VicoBlue App
  • Gratis Coaching sessie van 15 minuten

ImuPro Vegetarisch

Voedselallergie IgG test vegetarisch
  • Test op 90 vega voedingsmiddelen

  • Persoonlijke resultaten
  • Persoonlijke voedingsgids
  • Gratis VicoBlue App
  • Gratis Coaching sessie van 15 minuten

ImuPro Complete

ImuPro voedselallergie IgG test 270 voedingsmiddelen
  • Test op 269 voedingsmiddelen en candida

  • Persoonlijke resultaten
  • Persoonlijke voedingsgids
  • Gratis VicoBlue App
  • Gratis Coaching sessie van 15 minuten
  • Receptenboek

Hoe werkt de ImuPro voedselallergie test?

Je hebt jouw test besteld en wat dan? In deze video laten we je zien hoe het werkt om de ImuPro voedselallergie IgG test af te nemen en op te sturen naar ons laboratorium.

Wat is een voedselallergie of voedselintolerantie?

Er zijn veel manieren om te testen of je last hebt van een voedselallergie. We begrijpen dat het lastig is om erachter te komen waar jouw darmproblemen, huidproblemen, vermoeidheid of overgewicht vandaan komt. Wist je dat er verschillende soorten voedselallergieën bestaan, en dat een voedselintolerantie weer iets compleet anders is? We leggen het graag aan je uit, zo kun je een weloverwogen beslissing maken welke test jij nodig hebt.

Wat is een voedselallergie?

Voeding wordt in de mond, maag en dunne darm afgebroken tot steeds kleinere bestanddelen zoals eiwitten en micronutriënten. Deze eiwitten en nutriënten gaan door de darmwand heen en komen zo in het bloed terecht waar ze hun functie uitoefenen in jouw lichaam. Bij een voedselallergie worden deze eiwitten door het immuunsysteem als schadelijk herkent. Het lichaam gaat dan een immuunreactie starten door de productie van specifieke antistoffen om jou lichaam te beschermen. Deze immuunreactie op eiwitten uit voeding wordt een voedselallergie genoemd.

Voedselallergie test bij de huisarts

Als je het vermoeden hebt dat je klachten afkomstig zijn vanuit voeding, dan zul je waarschijnlijk als eerste naar de huisarts gaan. Bij de huisarts of in het ziekenhuis wordt vaak alleen getest op een klassieke voedselallergie, ook wel een type-I allergie genoemd. Bij deze voedselallergie treden klachten vaak direct na het eten op. Bij deze reactie worden antistoffen genaamd immunoglobuline type E (IgE) aangemaakt tegen eiwitten uit voeding. Deze IgE-antistoffen hebben een directe werking en zorgen voor de vrijlating van een stof genaamd histamine. Histamine geeft signalen door aan jouw lichaam, waardoor je direct last krijgt van bijvoorbeeld een zwelling, jeuk, roodheid, overgeven, misselijkheid of zelfs een anafylactische shock.

Vertraagde voedselallergie of voedselovergevoeligheid

Bij een vertraagde voedselallergie, ook wel een type-III allergie genoemd, ontstaan de klachten pas uren of dagen na het eten. Hierdoor is het vaak moeilijk om te achterhalen welk voedingsmiddelen de klachten veroorzaakt. Een vertraagde voedselallergie wordt veroorzaakt door een doorlaatbare darmwand (lekkende darm) waardoor voedingseiwitten nog niet volledig afgebroken in het bloed terecht komen. Als gevolg zullen jouw immuun cellen in de dunne darm specifieke immunoglobuline type G antistoffen (IgG) aanmaken tegen de voedingseiwitten. Deze reactie gaat samen met een laaggradige ontsteking. Klachten die veroorzaakt worden door een chronische laaggradige ontsteking zijn onder andere diarree, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, eczeem, psoriasis, vermoeidheid en gewrichtspijn.

Onze voedselallergie IgG-test, ImuPro, test op een voedselovergevoeligheid veroorzaakt door IgG antistoffen.

Wat is een voedselintolerantie test

Een voedselintolerantie is iets anders dan een voedselallergie. Bij een voedselintolerantie is er geen sprake van een immuun reactie en worden er geen antistoffen aangemaakt. Een voedselintolerantie is een reactie van het lichaam die ontstaat wanneer een bepaald bestanddeel van voeding niet of niet goed kan worden verwerkt door het lichaam. Een bekend voorbeeld is een lactose-intolerantie. Hierbij is het lichaam niet in staat om een bestanddeel uit melk en zuivel op te nemen, namelijk melksuiker (lactose). Dit komt doordat het lichaam het stofje lactase niet of minder aanmaakt, die ervoor zorgt dat melksuiker kan worden afgebroken en opgenomen. Ons immuun systeem heeft hier dan ook niks mee te maken.

Ontdek ervaringen van anderen

Uit de test kwamen een aantal producten waarvoor ik gevoelig ben, waaronder sesam, lijnzaad, zalm, druiven, courgette. Dus voedsel waarvan je denkt dat het veilig en gezond is. Als ik deze producten mijd, ben ik volledig van mijn gewrichtsklachten af.

B. Bentinck, voedselallergie IgG test - 90 voedingsmiddelen

Interessante uitkomst, begin van traject met arts
Na al sinds babytijd veel darmproblemen te hebben was ik het na 46 jaar ineens zat. De klachten werden erger en ondanks intensief sporten, genoeg slaap en gezonde voeding bleef ik me ellendig en energieloos voelen. Op aanraden van een kennis deze test gedaan en hieruit bleek vooralsnog sterke overgevoeligheid voor gluten, koemelk en pinda. Mijn zoon heeft hele zware voedselallergieën, dus daar was ik al bekend mee, ik had echter al zo lang geleefd met de diagnose ‘prikkelbaar darm syndroom’ dat ik deze geaccepteerd had als iets dat bij mij hoorde.

Met deze uitslag toch het traject ingegaan met een darmarts & orthomoleculair arts. Ik leef nu al een maand vrij van mijn ‘triggervoeding’ – -die volgens de arts best wel eens tijdelijk- zou kunnen zijn en de verbetering is enorm. Interessante test dus die mij aanspoorde om verder onderzoek te gaan doen.

Een aanrader wat mij betreft.

J.S, voedselallergie IgG test - 90 voedingsmiddelen

Iedereen met de diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom zou deze test moeten doen.
Iedere huisarts en MLD-arts zou moeten weten dat deze test bestaat.
De test maakt eenvoudig en snel helder voor welke van de 270 voedingsstoffen je gevoelig bent.
Na jaren medische onderzoeken zonder resultaat en uitproberen, nu eindelijk duidelijke handvatten om klachten te reduceren.
De uitslag van de test geeft ook een duidelijk advies welke stoffen vermeden moeten worden.
Ik volg het rotatie dieet niet, dat is praktisch niet te doen, alleen vermijden van voedingstoffen heeft ook resultaat. Het duurt alleen langer.

Geerlof, voedselallergie IgG test - 270 voedingsmiddelen

My experience with the service help-desk through both email and phone call has only been positive. Even during some of the more busy and less-staffed times (the summer), I’ve been able to get through to the staff quite easily and the help they provided me is more than sufficient. If promises were made about delivering a detailed response/research or question, I would receive that in no less than two business days. To me, that is good service, especially considering the quality and reliability of the outcome. Not to mention, the staff were not only friendly and understanding through all of my interactions with them.

Louisa, voedselallergie IgG test - 270 voedingsmiddelen

Mooi uitgebreid verslag van uitslag!

Keurig overzichtelijk in kaart gebracht wat de uitslag is.
Daarbij gelijk een heel rapport met de mogelijkheden, qua voeding en een lijst met producten/ voedingsstoffen, die je beter kunt vermijden.

J. Huijssoon, voedselallergie IgG test - 90 voedingsmiddelen

Werkt makkelijk en eenvoudig. Duidelijke uitleg en prima overzicht met de resultaten.

De prikjes doen geen pijn, wel kostte het wat moeite om vier rondjes te vullen.

Piet, voedselallergie IgG test - 90 vega voedingsmiddelen

Na 9 maanden met buikklachten rond te hebben gelopen, ben ik wat meer onderzoek gaan doen. Een allergietest bij de huisarts had ik al gehad, maar daar kwam niks uit. Uiteindelijk ben ik hier terecht gekomen en heb ik deze test laten doen. Hier kwam naar voren dat ik een ver boven gemiddelde antistofwaarde had tegen o.a. koemelk en gluten. Na deze 4 weken vermeden te hebben, ben ik eindelijk mijn klachten af. Echt een geweldig product!

R. Bouwels, voedselallergie IgG test - 90 voedingsmiddelen

Ik voel me weer mijzelf.

De test heeft mij veel duidelijkheid gegeven. Mijn brede scala aan klachten waaronder; darmklachten, extreme vermoeidheid, onzuivere huid, verminderde weerstand en brain-fog zijn enorm verminderd en sommige zelf volledig verdwenen. Het was voor mij een enorme eye-opener hoe ons voedingspatroon onze gezondheid beïnvloed. Een helder en uitgebreid persoonlijk advies om zo de stap naar verandering toegankelijk te maken. Fantastisch!

N. Dijkstra, voedselallergie IgG test - 90 voedingsmiddelen

ImuPro 270 zodat alle middelen bekend werden.
Na vele jaren wist ik dat er een aantal voedingsmiddelen die problemen gaven. Na de uitslag werden deze bevestigd en nog een aantal andere.

B.v.M., voedselallergie IgG test - 270 voedingsmiddelen

Perfecte omschrijving.
Bij mijn 95-jarige schoonmoeder toegepast, zij heeft enorm veel maag- en darmklachten. Heel duidelijke uitkomt. Nu afwachten of een voedselallergie IgG de oorzaak van de problemen zijn.

Maria, voedselallergie IgG test - 270 voedingsmiddelen

Ik ben blij dat ik deze test heb gedaan! Heeft me goed inzicht gegeven in waar ik klachten door kreeg. Daarnaast bevestigde het eerder (in het ziekenhuis) geteste reacties. Ik heb mijn voeding aangepast aan de hand van het advies en het heeft direct effect gehad.

Het enige wat ik lastig vond was dat ik de afname zelf deed en het vullen van de vier rondjes me best veel moeite kostte met het kleine vingerprikje. Ik denk daarom dat bloed laten afnemen de extra kosten wel waard is.

Y. Hop, voedselallergie IgG test - 90 vega voedingsmiddelen

Hoe werkt de voedselallergie IgG test?

De ImuPro voedselallergie IgG test is een concept dat test voor een vertraagde voedselallergie of voedselovergevoeligheid. Wij analyseren in ons laboratorium of er in jouw bloed IgG antistoffen aanwezig zijn tegen specifieke voedingsmiddelen.

  • Meer dan 25 jaar op de markt
  • Ingezet in meer dan 40 landen

  • Test op IgG 1, 2, 3 en 4 antistoffen
  • Betrouwbare laboratorium analyse d.m.v. ELISA
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Persoonlijk eliminatie en provocatieadvies
  • Test op 90 of 270 voedingsmiddelen
ImuPro vingerprik

Waarom bestellen bij VicoBlue?

Wetenschappelijk onderbouwd

Wetenschappelijk onderbouwd

Laboratorium

Uitgevoerd in eigen laboratorium

medisch team

Medisch expert team tot beschikking

Vingerprik test

Eenvoudig af te nemen via vingerprik

Gratis retour

Gratis retourneren naar laboratorium

Voedselallergie IgG test ImuPro in detail uitgelegd

Tijdens de spijsvertering wordt het voedsel dat via de mond het lichaam binnentreedt verkleind en verwerkt tot voedingsstoffen die als energiebron dienen voor het lichaam. De darmen vormen daarbij een belangrijke barrière, waarbij de voedingsstoffen door de darmwand transporteren en zo in het bloed terecht komen. Eenmaal in de bloedbaan zullen de kleinere functionele stofjes hun functie in ons lichaam kunnen uitoefenen. Ons immuunsysteem moet tolerant zijn voor alle stoffen die de darmwand passeren. Als het immuunsysteem de eiwitten van de voedingsstoffen als lichaamsvreemd aanziet, treedt er een allergische reactie op (bron 1).

Hieronder leggen we de vertering van de drie macronutriënten uit om het idee van verkleining beter te begrijpen.

Koolhydraten: Koolhydraten komen in de vorm van grote suikerketens (glycogeen en zetmeel) het lichaam binnen en worden tijdens de eerste stap door enzymen afgebroken tot twee gekoppelde suikermoleculen (maltose, sucrose en lactose). Vervolgens worden deze disachariden door enzymen afgebroken tot enkelvoudige suikers waarvan de bekendste vormen glucose, fructose en galactose zijn. Deze monosachariden worden opgeslagen in de lever en getransporteerd door het lichaam om als energiebron te dienen (bron 2).

Eiwitten: Eiwitten komen in een complex gevouwen vorm het lichaam binnen en worden door het enzym protease opgeknipt in kleinere peptiden. Het enzym peptidase knipt deze peptiden vervolgens in aminozuren. Aminozuren zijn ze een bron voor de opbouw van spieren en dienen als bouwstenen voor het maken van belangrijke eiwitten die nodig zijn voor het reguleren van genetische processen. Verder spelen aminozuren ook een belangrijke rol tijdens weefselreparatie (bron 2).

Vetten: Vetten komen het lichaam binnen in vetdruppels. Galzouten uit de galblaas maken van deze vetdruppels micellen. Een micel is een deeltje waarbij de binnenkant bestaat uit een vet oplosbaar deel en de buitenkant uit een wateroplosbaar deel zodat het vetdeeltje makkelijk door de bloedbaan kan transporteren. Deze micellen vormen triglyceriden die dienen als bron voor de celmembraan en voor energieopslag. Overtollig vet wordt opgeslagen in de vorm van lichaamsvet rond de taille en visceraal vetweefsel (bron 2).

Een klassieke type-I voedselallergie, ook wel bekend als een IgE-gemedieerde voedselallergie, wordt veroorzaakt door een abnormale immuunrespons op bepaalde voedingsmiddelen. Het immuunsysteem herkent hierbij specifieke eiwitten in voedsel als bedreigend en reageert door het aanmaken van Immunoglobuline E (IgE)-antilichamen. Bij herhaalde blootstelling aan het allergeen (eiwit), binden deze IgE-antilichamen zich aan mestcellen en basofielen, wat leidt tot de afgifte van histamine en andere inflammatoire mediatoren. Dit resulteert in de typische allergische symptomen, zoals zwelling, jeuk ademhalingsproblemen of in ernstige gevallen anafylaxie.

De immuunrespons begint met een proces genaamd sensibilisatie, waarbij dendritische cellen het allergeen eiwit presenteren aan T-helper 2-cellen (Th2-cellen). Deze activeren vervolgens B-cellen om IgE aan te maken tegen het specifieke voedselallergeen. Bij een eerste blootstelling gebeurt er nog niks maar bij een volgende blootstelling treedt er een onmiddellijke reactie op, waarbij de ontstekingsmediatoren vanuit mestcellen en basofielen vrijkomen, wat de symptomen veroorzaakt. De klinische manifestatie varieert sterk, afhankelijk van de persoon en de ernst van de reactie​ (bron 3) (bron 4) (bron 5).

Voor een effectieve diagnose van een IgE-gemedieerde voedselallergie worden vaak huidpriktests en voedsel-specifieke IgE-bloedtesten uitgevoerd. In sommige gevallen kan een gecontroleerde voedselprovocatie nodig zijn om de diagnose te bevestigen​ (bron 3).

Wetenschappelijke onderzoeken naar de moleculaire mechanismen van voedselallergieën hebben laten zien dat de prevalentie van deze aandoening toeneemt, wat deels wordt toegeschreven aan omgevingsfactoren en veranderingen in de darmflora​ (bron 3).

Bij een IgE-gemedieerde voedselallergie ontstaan de klachten vaak direct omdat er na blootstelling meteen een activatie van de immuun cellen plaatsvindt. Een IgE voedselallergie (directe voedselallergie) wordt veelal bij de huisarts of in het ziekenhuis gediagnosticeerd.

Een voedselintolerantie is een niet-immuunreactie op bepaalde voedingsstoffen, waarbij het lichaam moeite heeft met de vertering of verwerking van specifieke bestanddelen in voedsel. Dit verschilt van voedselallergieën, waarbij het immuunsysteem betrokken is. Voedselintoleranties worden vaak veroorzaakt door enzymtekorten of andere metabole problemen (bron 3).

Lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie ontstaat door een tekort aan het enzym lactase, dat lactose (een suiker in melk en zuivel) afbreekt in glucose en galactose. Wanneer lactose onverteerd in de dikke darm terechtkomt, fermenteren bacteriën het, wat leidt tot symptomen zoals winderigheid, diarree en buikpijn. De ernst van de symptomen varieert afhankelijk van de hoeveelheid ingenomen lactose en het lactasegehalte in het lichaam (bron 3) (bron 5).

Voedselintolerantietest

Het diagnosticeren van een voedselintolerantie omvat vaak eliminatiediëten en voedselintolerantietests zoals ademtests voor lactose-intolerantie. Een voedselintolerantietest is dus iets anders dan een voedselallergie test. Het diagnosticeren van een voedselintolerantie wordt vooral gedaan door te kijken naar het werkende enzym en processen die hiermee te maken hebben, en niet naar immuun componenten (bron 6).

Een type-III voedselallergie, ook wel bekend als immuuncomplex-gemedieerde allergieën of vertraagde voedselallergie, ontstaat door een specifieke immuunrespons op voedselantigenen die leidt tot de vorming van immuuncomplexen. Deze immuuncomplexen veroorzaken een ontstekingsreactie die betrokken is bij weefselschade. Hieronder wordt het proces verder toegelicht:

  1. Antigeen sensibilisatie

De eerste stap in de ontwikkeling van een vertraagde voedselallergie is de sensibilisatie van het immuunsysteem aan een bepaald voedselantigeen. Wanneer een persoon herhaaldelijk wordt blootgesteld aan een specifiek voedselantigeen, kunnen de antigenen door de darmbarrière worden opgenomen. Dit wordt mede veroorzaakt door een verhoogde hyperpermeabiliteit van de darmwand (lekkende darm). Normaliter worden eiwitten uit voeding door de darmbarrière gecontroleerd en heel specifiek naar de bloedbaan begeleidt. Op het moment dat de darmwand niet meer goed functioneert is er sprake van hyperpermeabiliteit, de darmwand wordt meer doorlaatbaar. Dit resulteert in het feit dat eiwitten sneller en makkelijker in de bloedbaan terecht komen. Eenmaal in de bloedbaan worden deze eiwitten uit voeding (antigenen) door dendritische cellen gepresenteerd aan naïeve T-cellen in de lymfeklieren. Dit kan leiden tot de activatie van B-cellen die specifiek zijn voor het voedselantigeen.

  1. Vorming van Immuuncomplexen

Na sensibilisatie beginnen de B-cellen antilichamen te produceren die gericht zijn tegen het voedselantigeen. In een vertraagde voedselallergie betreft dit IgG-antistoffen. Deze IgG-antistoffen kunnen zich binden aan het voedselantigeen en een immuuncomplex vormen. Deze immuuncomplexen circuleren in de bloedbaan en kunnen zich afzetten in verschillende weefsels, zoals de darmwand, huid, of bloedvaten.

  1. Complementactivatie en ontsteking

Wanneer immuuncomplexen zich ophopen in weefsels, worden ze herkend door het complementsysteem, een reeks van plasma-eiwitten die bijdragen aan ontstekingsreacties. De activatie van het complementsysteem leidt tot de vorming van complementfragmenten zoals C3a en C5a, die fungeren als sginalen voor immuuncellen zoals neutrofielen. Deze fragmenten bevorderen de ontstekingsreactie door de productie van pro-inflammatoire cytokinen.

  1. Activatie van T-cellen

Bij een vertraagde voedselallergie kan er een dysregulatie optreden waarbij TH17 cellen worden geactiveerd. Deze cellen produceren IL-17 en andere cytokinen die bijdragen aan de ontstekingsreactie en weefselschade. TH17 cellen kunnen worden gestimuleerd door de immuuncomplexen en complementfragmenten, wat leidt tot een verhoogde productie van ontstekingsmediatoren en cytokines.

  1. Weefselschade

De aanwezigheid van immuuncomplexen en complementfragmenten leidt tot de rekrutering van immuuncellen naar de plaats van ontsteking, zoals neutrofielen en macrofagen. Deze cellen kunnen schadelijke stoffen zoals reactieve zuurstofradicalen en proteolytische enzymen afgeven, wat bijdraagt aan weefselschade en ontsteking. Deze weefselschade kan leiden tot symptomen zoals pijn, zwelling en functieverlies in het getroffen gebied.

  1. Chronische ontsteking

De continue aanwezigheid van immuuncomplexen en de daaropvolgende ontstekingsreacties kunnen leiden tot een chronische ontsteking. Dit kan resulteren in langdurige symptomen en weefselschade, wat kenmerkend is voor een IgG voedselallergie. De chronische ontsteking kan ook leiden tot veranderingen in de normale weefselstructuur en functie, wat de symptomen verder verergert.

 

Een vertraagde voedselallergie ontstaat samenvattend dus door een complexe interactie tussen voedselantigenen, antistoffen, immuuncomplexen en ontstekingsmediatoren. Het proces begint met sensibilisatie aan een voedselantigeen en leidt tot de vorming van immuuncomplexen die ontstekingsreacties in gang zetten. TH17 cellen en cytokinen zoals TNF-α spelen een cruciale rol in het versterken van deze ontstekingsreacties en het veroorzaken van weefselschade (bron 7) (bron 8) (bron 9) (bron 10)

De laaggradige ontstekingsreactie die ontstaat bij een IgG-gemedieerde vertraagde voedselallergie kan leiden tot diverse chronische klachten. Aangezien het best lang duurt voordat de ontstekingsreactie optreedt en dus klachten ontstaan, is het lastig om te herleiden van welke voedingsmiddelen de klachten afkomstig zijn.

Gelukkig geeft onze betrouwbare voedselallergie IgG test snel duidelijkheid. De voedselallergie IgG test staat ook wel bekend als de ImuPro test. Dit is een concept dat al bijna 25 jaar op de markt is. De testen van ImuPro zijn ontwikkeld om deze IgG antistoffen tegen voeding aan te tonen. Met de testresultaten kom jij erachter of een vertraagde voedselallergie mogelijk de oorzaak is van jouw chronische klachten (bron 11).

De test wordt in ons eigen laboratorium in Eindhoven uitgevoerd. Wat wij nodig hebben om de test uit te voeren is enkel jouw bloed. Met een betrouwbare en wereldwijd geaccepteerde laboratoriumanalyse, genaamd ELISA, kijken we vervolgens of er specifieke IgG antistoffen tegen voedingsmiddelen aanwezig zijn in jouw bloed. De ImuPro voedselallergie IgG test is uniek omdat het een totaal IgG-test is en zowel IgG1, IgG2, IgG3 en IgG4 meet tegen zogenaamde ‘whole foods’. Wij kijken niet naar specifieke eiwitten in het voedingsmiddel, maar naar alle eiwitten in de meest gegeten westerse soorten van dit voedingsmiddel (bron 11).

Maximaal 2 weken na ontvangst van jouw monster in ons laboratorium ontvang je jouw persoonlijke resultaten in een PDF-rapport. Gebaseerd op jouw IgG antistoffen tegen voeding wordt een voedingsadvies opgesteld. Dit advies bestaat uit drie belangrijke fasen: de eliminatiefase, de provocatiefase en de stabilisatiefase.

  • Eliminatiefase: tijdens deze fase moeten alle voedingsmiddelen met verhoogde IgG antistoffen vermeden worden. Deze worden in het oranje en rood weergegeven op het rapport. Door deze te vermijden kan het ontstekingsproces verminderen of zelfs helemaal stoppen. Het doel is om de antistofconcentratie te verminderen en de darmwand al richting herstel te laten gaan.
  • Provocatiefase: tijdens deze fase moet alle vermeden voedingsmiddelen één voor één worden geïntroduceerd en geprovoceerd. De provocatiefase helpt om de persoonlijke ‘trigger foods’ te vinden.
  • Stabilisatiefase: tijdens deze fase moeten de ‘trigger foods’ minstens een jaar vermeden worden, zodat de IgG-antistoffen af kunnen nemen en het lichaam zich kan herstellen.

De voedselallergie IgG test biedt uitkomst als je last hebt van chronische klachten die niet verklaard kunnen worden door een andere gezondheidsafwijking. Enkele symptomen die een indicatie geven voor een IgG voedselallergie zijn darmklachten, opgeblazen gevoel, diarree, constipatie, hoofdpijn/migraine, misselijkheid en buikpijn, hoge bloeddruk, algemene vermoeidheid en overgewicht (obesitas).

Hieronder staan enkele aandoeningen waarbij onze voedselallergie IgG test (ImuPro) uitkomst kan bieden.

Het Prikkelbare darmsyndroom: dit is een verstoring van het maag-darm stelsel, specifiek de dikke darm. Bij het prikkelbare darmsyndroom maakt de dikke darm te veel of juist te weinig bewegingen waarbij diarree of verstopping kan ontstaan. Dit zijn dan ook de meest voorkomende symptomen. Het is wetenschappelijk bewezen dat het IgG-gebaseerd eliminatie- en provocatie dieet, zoals de ImuPro, een positief effect heeft op het prikkelbare darm-syndroom (bron 12).

De ziekte van Crohn: dit is een chronische ontstekingsziekte van de darm en is onderdeel van het Prikkelbare Darm Syndroom. Bij de ziekte van Crohn zijn de dikke darm, dunne darm, en/of de endeldarm ontstoken dat leidt tot vervelende klachten zoals diarree, buikpijn, vermoeidheid en bloed in de ontlasting. Het is wetenschappelijk bewezen dat het IgG-gebaseerd eliminatie- en provocatie dieet een positief effect heeft op darmklachten (bron 13).

Obesitas: dit is een medische aandoening waarbij lichaamsvet ophoopt dat kan leiden tot gezondheidsproblemen en/of een kortere levensverwachting. Het is wetenschappelijk bewezen dat het IgG-gebaseerd eliminatie- en provocatie dieet een positief effect heeft op het obesitas/overgewicht (bron 14).

Migraine: dit is een chronische hoofdpijn waarbij een gemiddelde of zware pijn ontstaat in één kant van het hoofd. Een ernstige migraineaanval kan wel een halve dag tot drie dagen duren. Het is wetenschappelijk bewezen dat het IgG-gebaseerd eliminatie- en provocatie dieet een positief effect heeft op hoofdpijn/migraine (bron 14).

Psoriasis en eczeem: Psoriasis is een veelvoorkomende, erfelijke auto-immuunziekte die zich uit in rode vlekken en schilfering van de huid. De oorzaak van psoriasis is nog steeds niet bekend. Wel is bekend dat voeding een grote rol kan spelen in psoriasis, en andere vormen van huiduitslag (bron 15).

Autisme en ADHD: Het is wetenschappelijk bewezen dat autisme en vormen van ADHD samengaan kunnen met een voedselallergie. Er is bewijs dat een doorlaatbare darm betrokken is bij de pathogenese van de aandoeningen. Het kan daarom nuttig zijn om de laaggradige ontstekingen omlaag te brengen om zo de darmwand te laten herstellen (bron 16).

Bovengenoemde symptomen kunnen dus mogelijk veroorzaakt worden door een IgG-voedselallergie. Het testen op verschillende allergenen (IgG) kan dus mogelijk uitkomst bieden.

ELISA methode

Anderen bekeken ook

ImuPro voedselallergie IgG test 270 voedingsmiddelen

ImuPro Voedselallergie test

270 voedingsmiddelen

DNA test

DNA metabolisme test

voeding en sport

darmflora test

Darmflora test

het microbioom

cholesterol test

Cholesterol test

4 waardes

vitamine test

Vitaminen test

3 waardes